Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر کل ثبت احوال خراسان‌ شمالی گفت: در این استان همواره تولد نوزاد پسر بیشتر از دختر است.

علی زاهدی نیا در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: با توجه به آمار تفکیکی موالید ثبت شده بر حسب جنس، نسبت جنسی در استان طی نیمه نخست سال 104بوده، یعنی به ازای هر 100 ولادت دختر 104 ولادت پسر در استان به ثبت رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به ثبت 9 هزار و 553 واقعه ولادت طی شش ماهه نخست امسال، گفت: از مجموع این تعداد چهار هزار 878 نوزاد پسر و چهار هزار و 675 نوزاد دختر در استان متولد شده‌اند.

زاهدی نیا ادامه داد: میزان واقعه ولادت در نیمه نخست سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته سه درصد کاهش داشته است.

وی عنوان کرد: از مجموع موالید ثبت شده طی شش ماهه نخست سال جاری هفت هزار و 380 واقعه شهری و دو هزار و 173 واقعه روستایی است.

زاهدی نیا خاطرنشان کرد: با توجه به جمعیت میاندوره ای استان، نرخ خام حاصل از ثبت موالید در استان، 20.4 در یک هزار است که این رقم نسبت به متوسط کشوری بالاتر است.

وی افزود: با توجه به گزارش ولادت های ثبت شده برحسب گروه سنی مادران، بیشترین فراوانی ولادت ثبت شده به گروه سنی 25-29 سال با تعداد دو هزار و 782 واقعه اختصاص یافته است، طی مدت مذکور مادران گروه سنی 50 سال و بیشتر با ثبت هشت واقعه ولادت کمترین فراوانی در بین سایر گروهه‌ای سنی را دارا هستند.

وی یادآور شد: اسامی امیرعلی، محمد، ابوالفضل، علی و امیرحسین به ترتیب با فراوانی 203، 169، 151، 147 و 140 به ترتیب پنج نام منتخب پسران و اسامی فاطمه، زهرا، یسنا، نازنین زهرا و رها به ترتیب با فراوانی های 310 ،182، 125، 83 و 76 در جایگاه اول تا پنجم جدول فراوانی اسامی منتخب دختران قرار گرفته است.

زاهدی نیا گفت: این امر نشان دهنده علاقه و ارادت مردم استان به خاندان عصمت و طهارت و در واقع بیانگر رفتارهای فرهنگی مردم بر اساس آموزه های دینی است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۱۰۸۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی

ایسنا/خراسان شمالی معاون مرکز تحقیقات کشاورزی خراسان شمالی از اهلی سازی دو گیاه دارویی در این استان خبر داد.

دکتر مهدی باور در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: در حال حاضر گیاه آویشن خراسان شمالی اهلی سازی شده است و اهلی سازی گیاه باریجه نیز در دستور کار قرار دارد و هنوز به مرحله کامل اهلی سازی نرسیده است.

وی افزود: اهلی سازی گیاه باریجه نیز در دست اقدام است و البته این گیاه در برخی از عرصه‌های منابع طبیعی در حال کشت است.

باور ادامه داد: اهلی سازی کاپاریس از دیگر گیاهان دارویی است که در دست اقدام است و در حال حاضر تلاش برای شکستن خواب بذر این گیاه دارویی در حال انجام است.

وی بیان کرد: خراسان شمالی با توجه به شرایط آب و هوایی‌اش، یکی از رویشگاه‌های خوب گیاهان دارویی است و ظرفیت خوبی برای تولید این گیاهان در استان وجود دارد. ۴۳۰ گونه گیاهی در این استان شناسایی شده‌اند، البته بسیاری از این گیاهان در رویشگاه‌های خود به‌صورت خودرو رشد می‌کنند و در مساحت کمی از کشتزارهای استان، گیاهان دارویی به مرحله کشت درآمده است.

این عضو هیات علمی تصریح کرد: خراسان شمالی رتبه سوم کشوری را در تولید زعفران، رتبه چهارم را در تولید زیره سبز دارد و جزو یکی دو استان‌ اول در تولید گیاه دارویی با ارزش باریجه است. از سوی دیگر، این استان ظرفیت بسیار خوبی در تولید گیاهان دارویی دیگر مانند گون، کتیرا، زرشک وحشی، کاکوتی کوهی و آویشن دارد. این گیاهان به‌صورت خودرو در رویشگاه‌ها می‌رویند.

وی گفت: با این میزان پتانسیل در این استان برای تولید گیاهان دارویی، اکنون فقط در ۸۰۰۰ هکتار گیاه دارویی کشت می‌شود که از این مساحت ۴۸۰۰ هکتار مربوط به زعفران، ۲۰۰۰ هکتار زیره سبز و ۲۰۰ هکتار گل محمدی است.

باور تاکید کرد: باید مراقب گیاهان دارویی در معرض خطر به علت بروز خشکسالی‌های پی در پی و برداشت‌های غیراصولی در طبیعت باشیم، اکنون گیاهانی مانند کاکوتی کوهی، آویشن خراسانی، گون و کتیرا و زرشک کوهی در خطرند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نماینده خراسان شمالی در رقابت‌های امیدهای کشور مشخص شد
  • برپایی نمایشگاه هفته مشاغل در هنرستان دخترانه فاطمه الزهرا (س) صالح آباد + تصاویر
  • جابه‌جایی ۲۳۵ هزار تن کالا با ناوگان حمل‌ونقل در خراسان شمالی
  • آمار مرگ‌ومیر زنجان در سال ۱۴۰۲ اعلام شد
  • راز صاحب سینما می‌شود
  • اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی
  • حتی با تولد فرزندش هم جبهه را ترک نکرد
  • عکس| تصویر جدید امیرعلی نبویان در کنار سپند امیرسلیمانی
  • اسامی ۵۳ نوجوان راه‌یافته به باشگاه قاف اعلام شد
  • هم زمان با حضور شرکت جک در نمایشگاه خودرو پکن: 2 خودرو جدید کرمان موتور که امسال وارد بازار ایران می شوند مشخص شدند (+عکس ،اسامی و مشخصات)